Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

«ΕΞΟΠΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ VOL.2”


ΠΑΡΑΣKΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
8:00 μμ @ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και η ΑΜΑΚΑ σας προσκαλούνε στο “fund raisingevent «Εξοπλίστε την Τάξη μας vol.2»
Στόχος της εκδήλωσης είναι να μαζευτούν υλικά κατασκευών και χειροτεχνίας  καθώς και κάθε άλλου είδους αναλώσιμα για την υποστήριξη και την συνέχιση των καλλιτεχνικών εργαστηρίων  STATION ATHENS”, που οργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και απευθύνονται σε νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες.
To «STATION ATHENS» άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 2010 στην πόλη της Αθήνας. Χρησιμοποιώντας το θέατρο, την ζωγραφική , την φωτογραφία, το βίντεο προσφέρει τη δυνατότητα ένταξης και έκφρασης στα νέα μέλη της πόλης μας. Η διαπολιτισμική προσπάθεια αυτή στον δρόμο της βρήκε πολλούς φίλους και συνεργάτες. Με την βοήθεια των Μ.Κ.Ο Άρσις και του κέντρου ημέρας Βαβέλ , σήμερα λειτουργούν δύο τμήματα: Ένα με προσανατολισμό το θέατρο για νεαρούς πρόσφυγες και ένα φωτογραφικό εργαστήρι για έφηβους μετανάστες, στο οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα «ΜΥ JOYRNEY», που αναπτύχθηκε από την Μ.Κ.Ο AJA του San Diego και προωθεί την οπτική επικοινωνία στους συμμετέχοντες.
Όπως και τις άλλες χρονιές και φέτος ο στόχος μας είναι η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης και μιας φωτογραφικής έκθεσης στο τέλος της χρονιάς.
Σε αυτή την προσπάθεια μας δεν θέλουμε, όμως, να είμαστε μόνοι. Εμείς βάζουμε την μουσική από τους Radio Sol και τους Μuchatrela, τον χώρο, το κέφι, το ποτό και πολλές άλλες εκπλήξεις. Εσείς βάλτε την φαντασία  σας να δουλέψει και χαρίστε μας οποιοδήποτε υλικό πιστεύετε ότι θα βοηθήσει τα εργαστήρια μας. Αν δυσκολεύεστε, συμβουλευτείτε τη λίστα με τις συγκεκριμένες ανάγκες μας για να μας βοηθήσετε ακόμα περισσότερο.
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου θα μαζευτούμε στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ από τις 8:00 μμ. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση με τα βίντεο και τα έργα των συμμετεχόντων στο STATION ATHENS ,  όπου θα μπορείτε να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με τους ίδιους τους «δημιουργούς», και να συμμετέχετε στην λοταρία  μας με δώρα έκπληξη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
Κολωνού 31, Μεταξουργείο, ( μετρό μεταξουργείο)
πληροφορίες: 6937117747, 6981802544





ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  «STATION ATHENS»
Υφάσματα (ρετάλια)
Χαρτόνια κανσόν (μεγάλα φύλλα) / ζελατίνες (διάφορα χρώματα) / χαρτιά γκοφρέ  κτλ.
Σχοινιά (π.χ. σπάγκος, πετονιά, κορδέλες, κλωστές, νήματα, μαλλιά πλεξίματος)
Φύλλα ακουαρέλας , καμβάδες, sketchbook , ριζόχαρτα
Χρώματα (σχολικές τέμπερες σε μπουκάλι)
Πινέλα
Εργαλεία κοπής (ψαλίδια, κοπίδια κτλ)
Υλικά γλυπτικής (πηλός, γύψος, εργαλεία)
Κόλλες (ατλακόλ, uhu stick και ρευστή, σιλικόνη κτλ)/ Χαρτοταινίες/ Blu tack / Μανταλάκια
Σινική Μελάνη , πενάκια
Φωτογραφικά υλικά (φιλμ 35mm έγχρωμο ή ασπρόμαυρο, υλικά εξοπλισμού σκοτεινού θαλάμου, παλιές μηχανές, φωτογραφικά χαρτιά)
Μουσαμάδες/ πλαστικά κάλυψης επιφανειών
Ανακυκλώσιμα υλικά


                  Λίγα λόγια για το STATION ATHENS

Το εργαστήρι “STATION ATHENS' οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ στον χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ και με τη συμμετοχή και συνεργασία  και άλλων φορέων κάθε χρονιά που δραστηριοποιούνται στον τομέα αρωγής ευπαθών ομάδων.
Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και η Αμάκα έχουν σχεδιάσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με στόχο την προσαρμογή προσφύγων και μεταναστών  στην ελληνική κοινωνία σε κοινωνικό και πολιτιστικό  επίπεδο.
Συμμετέχουν νέοι ηλικίας 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι έχουν βιώσει και βιώνουν συνθήκες επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβασή τους στο κοινωνικό σύνολο και έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα .
Συνδυάζοντας τις εικαστικές τέχνες, με τις νέες Τεχνολογίες και το θεατρικό παιχνίδι, ενισχύεται η κοινωνική συμμετοχή και διευκολύνεται η  διαδικασία ένταξης στο νέο περιβάλλον. 
Η λέξη σταθμός χρησιμοποιείται τόσο μεταφορικά, αναφερόμενη στην προσφυγική μετακίνηση, όσο και κυριολεκτικά.
Όλη η δράση εξελίσσεται στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ – χώρο Τέχνης- στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο και οι δράσεις είναι καθοδηγούμενες από ειδικευμένους στον χώρο εκπαιδευτές.
Μέσα σε ένα πολύχρωμο και πολύγλωσσο περιβάλλον κάθε χρόνο , δίνουμε το χώρο να ακούσουμε νέες ιστορίες, να τις απεικονίσουμε με διάφορα οπτικά μέσα, και το πιο σημαντικό να ονειρευτούμε και να φανταστούμε  ένα όμορφο μέλλον.
Συγκεκριμένα την φετινή χρονιά, 2012-13, λειτουργούν δύο τμήματα: Ένα με προσανατολισμό το θέατρο για νεαρούς πρόσφυγες, που συνεχίζει την δράση του για τρίτη συνεχή χρονιά, και ένα φωτογραφικό εργαστήρι για έφηβους μετανάστες με την συνεργασία του κέντρου ημέρας ΒΑΒΕΛ, στο οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα «ΜΥ JOYRNEY», που αναπτύχθηκε από την Μ.Κ.Ο AJA του San Diego και προωθεί την οπτική επικοινωνία στους συμμετέχοντες.

Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου
Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας - Video: Δάφνη Καλαφάτη
Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Πληροφορίες : 6981 802544 / 6937117747 / 6947891553
www.synergyo.gr
www.amaka.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου