Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ"


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΒΑ/ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
απο τους συμμετεχοντες στο STATION ATHENS
3 Ιουλιου 2012, ωρα 21: 30

Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Διεύθυνση: Γιατράκου 2, πλατεία Αυδή/ Μεταξουργείο
Πληροφορίες : 6981 802544
www.synergyo.gr
www.amaka.gr

To καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες και μετανάστες «Station Athens» ολοκλήρωσε τις δραστηριότητες του για τρίτη συνεχή χρονιά.
Συνδυάζοντας τεχνικές φωτογραφίας και Αrt Therapy, οι συμμετέχοντες εκφράζουν συναισθήματα και μεταφέρουν σκέψεις. Την Τρίτη 3 Ιουλίου η ομάδα μας ‘μετακομίζει’ σε ένα εγκαταλελειμένο σπίτι της πλατείας Αυδή στο Μεταξουργείο για μια  μοναδική εορταστική ανοικτή πρόβα/ παράσταση, με τίλο «Είμαστε σπίτι».
Μικρές στιγμές της καθημερινότητας και χρηστικά αντικείμενα μεταμορφώνονται με αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι και μας ταξιδεύουν μακριά, με εικόνες και κείμενα διαμορφωμένα στη διάρκεια των μαθημάτων.
Μετα το τέλος της παράστασης θα εκτεθούν οι φωτογραφίες των μαθητών και το κοινό θα έχει την δυνατότητα να συζητησει μαζί τους.

Το εργαστήρι “Station Athens


Συμμετέχουν νέοι, ηλικίας 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα και έχουν βιώσει και συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες επιβαρυντικές ή και απαγορευτικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβασή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Το  εργαστήρι ορίζεται σαν «Εργαστήρι Art Therapy» και διαφοροποιείται από ένα απλό εργαστήρι Τέχνης, όπου απλά μεταδίδονται συγκεκριμένες τεχνικές, χωρίς όμως να είναι χώρος ψυχοθεραπείας. Τα εργαλεία του Art Therapy είναι οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες και το θεραπευτικό στοιχείο έγκειται στην συνειδητοποίηση του ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία ευνοείται η προφορική επικοινωνία, η συνοχή της ομάδας και η προσωπική έκφραση.

Συντονισμός Εργαστηρίου: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου
Υπεύθυνη τομέα Φωτογραφίας - Video: Δάφνη Καλαφάτη
Υπεύθυνη τομέα Θεάτρου: Γιολάντα Μαρκοπούλου

Πληροφορίες : 6981 802544
www.synergyo.gr
www.amaka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου