Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ph- photography- φωτογραφία- γράφοντας με το φως
15- το νούμερο που χαρακτηρίζει την «Villa 15», την επονομαζόμενη «Κρυφή Πόλη» ( Ciudad Oculta), μια από τις πολλές φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες.
Ph-15 – ένας χώρος όπου έφηβοι και παιδιά κοιτούν αυθόρμητα ότι τους περιβάλει και ότι έχουν μέσα τους. Εκφράζουν το ποιοι είναι και το τι νιώθουν μέσα από εικόνες γεμάτες με διαφορετικό φως

Η Μ.Κ.Ο. Αμάκα, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα στήριξης και ένταξης ευπαθών ομάδων που ζουν στην πόλη της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα μεταναστών και προσφύγων, η Μ.Κ.Ο. ph15 που αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν στην εκπαίδευση μέσω της Τέχνης και οργανώνει εργαστήρια για παiδιά, ως ένα χώρο ανταλλαγής ιδεών, ανάπτυξης της ταυτότητας και καλλιτεχνικής έκφρασης για παιδιά μη ευνοημένων κοινωνικών ομάδων (περισσότερα για την δράση της οργάνωσης στo http://www.ph15.org.ar/) και η εταιρεία παραγωγής POLYPLANTITY, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκθεση φωτογραφίας «CIUDAD OCULTA- ΚΡΥΦΗ ΠΟΛΗ» των παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων - τα παιδιά της Κρυφής Πόλης της Αργεντινής, τα οποία σε συνεργασία με την PH15 πραγματοποίησαν τον όνειρο της ελεύθερης έκθεσης , περιγράφοντας την ζωή τους μέσω της φωτογραφίας.
Η έκθεση πραγματοποιείται από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο χώρο τέχνης ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στο Μεταξουργείο, μετά από την συνεργασία των 3 μη κυβερνητικών οργανώσεων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για την αρωγή και υποστήριξη της αδύναμης κοινωνικής ομάδας των μεταναστών και των προσφύγων.
Τα έργα έχουν παραχθεί μέσα στα φωτογραφικά εργαστήρια που οργανώνει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής η μη κυβερνητική οργάνωση ph15. Η οργάνωση ph15 αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν στην εκπαίδευση μέσω της Τέχνης και την χρήση της σαν μέσο κοινωνικής ένταξης
Η έκθεση θα λειτουργήσει παράλληλα με την θεατρική παράσταση με τίτλο SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Mark Ravenhill, σε συν-σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου και Λίλλυς Μελεμέ. Η παραγωγή της παράστασης ανήκει στην εταιρία ΠΟΛΥΠΛΑΝΗΤΗ.
H έκθεση LAHZA: A Moment, θα ξανανοίξει τις πόρτες της για το κοινό από τις 18 Νοεμβρίου σε παράλληλη δράση με την θεατρική παράσταση, την έκθεση CIUDAD OCULTA-ΚΡΥΦΗ ΠΟΛΗ όπως και την έκθεση που διοργανώνεται από την Διεθνή Αμνηστία με θέμα ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Οι 3 εκθέσεις θα παρουσιαστούν ταυτόγχρονα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και θα ενώνονται από ένα δυνατό θέμα.
Παράλληλα προβλέπεται να διεξαχθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά από την Μ.Κ.Ο Αμάκα, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα στήριξης και ένταξης ευπαθών ομάδων που ζουν στην πόλη της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα μεταναστών και προσφύγων. Εργαλείο και τρόπος προσέγγισης των ομάδων αυτών είναι η Τέχνη, και οι Νέες Τεχνολογίες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβλέπεται επίσης να πραγματοποιηθούν συναυλίες Αργεντίνων Μουσικών.
Από τις 20 Νοεμβρίου στο χώρο “ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ”,

Κολωνού 31, στο Μεταξουργείο.


H AMAKA στο Athens Photo Festival 2009

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου μας " Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΥ" (που οργανώνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Βatane now..θα πει νέα πατρίδα» της Μ.Κ.Ο.  Άρσις για τους πρόσφυγες) επισκεφτήκαμε μαζί με τα παιδιά ( 8 πρόσφυγες απο 14 -21 χρονών) το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης του Athens Photo Festival που στεγάζεται στον κύριο χώρο του Φεστιβάλ, Κτίριο Πεζογέφυρας-Εσπλανάδας στο Φάληρο.

H AMAKA “talking about MY GENERATION” - Το φεστιβάλ της 2ης Γενιάς Μεταναστών



Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

H AMAKA στο“talking about MY GENERATION”

Η ANCE σας προσκαλεί στο διήμερο διεθνές φεστιβάλ “talking about MY GENERATION” που διοργανώνει στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2009 (16:00 – 24:00) στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100 – Αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης»).

Το Φεστιβάλ έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το ελληνικό κοινό για το πρόβλημα της δεύτερης γενιάς μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να δώσει την ευκαιρία στους νέους της 2ης γενιάς να συμμετέχουν σε κοινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, να γνωριστούν μεταξύ τους και να βγάλουν την φωνή τους προς τα έξω.
Δύο μέρες με συναυλίες, προβολές, εκθέσεις, εργαστήρια, θέατρο και συζητήσεις με τη συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων, καλλιτεχνών και μεταναστών 2ης γενιάς από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Αίγυπτο, Παλαιστίνη και Ιορδανία.

Συμμετέχουν:

Σάββατο 14/11:
Seli Kanu, Apurimac, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, MC Yinca + Urbanix, Te Ver8et, Common I

Κυριακή 15/11:
Project 37, Haig Yazdjian – Γιώτης Κιουρτσόγλου – Βαγγέλης Καρίπης, The Blue Side Band, Ιστορίες για κρουστά με τον Βασίλη Βασιλάτο, Γιάννης Χαρούλης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2η γενιά μεταναστών: Πολίτες χωρίς Δικαιώματα” που υλοποιείται από την ΜΚΟ ANCE με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση) και του Ιδρύματος Anna Lindh για τον διαπολιτισμικό διάλογο.

Χορηγός: European Profiles sa
Χορηγοί Επικοινωνίας: Στο Κόκκινο 105,5 FM, Direction Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-8215343 και 210-8215044

http://www.ance-hellas.org/

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα



Στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης (GFMD), η Οργανωτική Επιτροπή οργανώνει αντιρατσιστική συναυλία τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 6:00 μμ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι:

Υπόγεια Ρεύματα

Maqic de Spell

Ρόδες

Καλλιόπη Βέτα και Γιάννης Ιωάννου

Σπυριδούλα

Γιάννης Γιοκαρίνης και Έλιτρον

Τάκης Βούης

Παντελής Αμπαζής
MC Yinca
Αέρα Πατέρα
Κάτια Γέρου

Εκεί που οι κυβερνήσεις χτίζουν τείχη μίσους, τα κινήματα και οι καλλιτέχνες έρχονται να χτίσουν γέφυρες αλληλεγγύης. Όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να ζήσουμε μαζί, ότι μπορούμε να αγωνιστούμε ενωμένοι για τα δικαιώματα μας!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Από τις 2 έως τις 5 Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (ΠΦΜΑ). Θεωρώντας ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί προσπάθεια διεθνούς συντονισμού των κυβερνήσεων, αλλά δεν δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων, εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, αποφασίσαμε τη διοργάνωση Διεθνούς Συνόδου των Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων από την Κυριακή 1 έως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009.
Πιστεύουμε ότι κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει την ευκαιρία να συνδιαμορφώσει το πρόγραμμα της Διεθνούς Συνόδου των Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων. Γιʼ αυτό σας καλούμε να υποβάλετε τις προτάσεις σας για τη διοργάνωση συζητήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου στο mail antigfmd@gmail.com
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί προτάσεις για συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στον Τρίτο Κόσμο, τις μεταναστευτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκές Ένωσης, την άνοδο της Άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη κ.α..
Ομάδα προγράμματος

Το κάλεσμα για τη Διεθνή Σύνοδο Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων υπογράφουν οι:
* International Assebly of Migrants and Refugees (IAMR) * ATIK-Confederation of workers from Turkey in Europe * MIGRANTE EUROPE * ΟΛΜΕ (ως παρατηρητής) * επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ * Γ ΕΛΜΕ Αθήνας (ως παρατηρητής) * Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» * Καμπάνια «0% Ρατσισμός - 100% Αλληλεγγύη» * Διεθνής Αμνηστία (ως παρατηρητής) * κοινότητα ACTION-Congo * Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος * Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας * Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο * Παγκόσμια Πορεία Γυναικών * Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών * ΑΡΣΙΣ * Κίνηση κατοίκων 6ου διαμερίσματος * Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Ένωση Εργαζομένων * Νεολαία Συνασπισμού * Bellaciao * Κόκκινο (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΞΕΚΙΝΗΜΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΔΕΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΚΟΕ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ * Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις * Ταξική Πορεία * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος *ΣΕΚ