Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ph- photography- φωτογραφία- γράφοντας με το φως
15- το νούμερο που χαρακτηρίζει την «Villa 15», την επονομαζόμενη «Κρυφή Πόλη» ( Ciudad Oculta), μια από τις πολλές φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες.
Ph-15 – ένας χώρος όπου έφηβοι και παιδιά κοιτούν αυθόρμητα ότι τους περιβάλει και ότι έχουν μέσα τους. Εκφράζουν το ποιοι είναι και το τι νιώθουν μέσα από εικόνες γεμάτες με διαφορετικό φως

Η Μ.Κ.Ο. Αμάκα, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα στήριξης και ένταξης ευπαθών ομάδων που ζουν στην πόλη της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα μεταναστών και προσφύγων, η Μ.Κ.Ο. ph15 που αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν στην εκπαίδευση μέσω της Τέχνης και οργανώνει εργαστήρια για παiδιά, ως ένα χώρο ανταλλαγής ιδεών, ανάπτυξης της ταυτότητας και καλλιτεχνικής έκφρασης για παιδιά μη ευνοημένων κοινωνικών ομάδων (περισσότερα για την δράση της οργάνωσης στo http://www.ph15.org.ar/) και η εταιρεία παραγωγής POLYPLANTITY, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκθεση φωτογραφίας «CIUDAD OCULTA- ΚΡΥΦΗ ΠΟΛΗ» των παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων - τα παιδιά της Κρυφής Πόλης της Αργεντινής, τα οποία σε συνεργασία με την PH15 πραγματοποίησαν τον όνειρο της ελεύθερης έκθεσης , περιγράφοντας την ζωή τους μέσω της φωτογραφίας.
Η έκθεση πραγματοποιείται από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο χώρο τέχνης ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στο Μεταξουργείο, μετά από την συνεργασία των 3 μη κυβερνητικών οργανώσεων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για την αρωγή και υποστήριξη της αδύναμης κοινωνικής ομάδας των μεταναστών και των προσφύγων.
Τα έργα έχουν παραχθεί μέσα στα φωτογραφικά εργαστήρια που οργανώνει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής η μη κυβερνητική οργάνωση ph15. Η οργάνωση ph15 αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν στην εκπαίδευση μέσω της Τέχνης και την χρήση της σαν μέσο κοινωνικής ένταξης
Η έκθεση θα λειτουργήσει παράλληλα με την θεατρική παράσταση με τίτλο SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Mark Ravenhill, σε συν-σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου και Λίλλυς Μελεμέ. Η παραγωγή της παράστασης ανήκει στην εταιρία ΠΟΛΥΠΛΑΝΗΤΗ.
H έκθεση LAHZA: A Moment, θα ξανανοίξει τις πόρτες της για το κοινό από τις 18 Νοεμβρίου σε παράλληλη δράση με την θεατρική παράσταση, την έκθεση CIUDAD OCULTA-ΚΡΥΦΗ ΠΟΛΗ όπως και την έκθεση που διοργανώνεται από την Διεθνή Αμνηστία με θέμα ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Οι 3 εκθέσεις θα παρουσιαστούν ταυτόγχρονα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και θα ενώνονται από ένα δυνατό θέμα.
Παράλληλα προβλέπεται να διεξαχθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά από την Μ.Κ.Ο Αμάκα, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα στήριξης και ένταξης ευπαθών ομάδων που ζουν στην πόλη της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα μεταναστών και προσφύγων. Εργαλείο και τρόπος προσέγγισης των ομάδων αυτών είναι η Τέχνη, και οι Νέες Τεχνολογίες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβλέπεται επίσης να πραγματοποιηθούν συναυλίες Αργεντίνων Μουσικών.
Από τις 20 Νοεμβρίου στο χώρο “ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ”,

Κολωνού 31, στο Μεταξουργείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου