Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

STATION ATHENS FESTIVAL

24 Ιουνίου 2011
7:00 μ.μ.
Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο

Το τέλος μιας ακόμη δημιουργικής και δύσκολης  σχολικής χρονιάς έφτασε. ΄Οπως και πέρισυ έτσι και φέτος το εργαστήρι STATION ATHENS φιλοξένησε στους κόλπους του πρόσφυγες και μετανάστες, έφηβους και λίγο μεγαλύτερους, μαζί με Έλληνες ομηλίκους τους,  προσφέροντας τους μια διέξοδο στο καθημερινό αδιέξοδο....
Zωγραφίσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, βγήκαμε βόλτες, φανταστήκαμε, μοιραστήκαμε...
Κι έτσι.. την Παρακευή 24 Ιουνίου 2011 σας προσκαλούμε όλους στην πλατεία Αυδή (Λεωνίδου- Μυλλέρου και Κεραμεικού ) στο Μεταξουργείο στην παρουσίαση της δουλειάς μας.
Η ΑΡΣΙΣ, η ΑΜΑΚΑ, το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, η ομάδα ΟΨΕΙΣ από το μεταπτυχιακό τμήμα «Ψηφιακές μορφές τέχνης» της ΑΣΚΤ, μα κυρίως ο Μπακάρ, ο Ανουάρ, ο Ζάκι, ο Σαντίκ κι αλλοί πολλοί  είμαστε μόνο κάποιοι από τους οικοδεσπότες  και τους συμμετέχοντες στα διάφορα εργαστήρια.
Στην πλατεία θα σας δείξουμε:
· τις φωτογραφίες μας και τα βίντεο που μάθαμε να φιάχνουμε με θέμα την καθημερινότητα στην πόλη που ζούμε.
·  θα παίξουμε ένα πρωτότυπο θεατρικό για σας, προïόν αυτοσχεδιασμών με θέμα την διαδρομή μας από τη χώρα μας στο νέο μας σταθμό, την Ελλάδα, την πόλη της Αθήνας.
·   θα κάνουμε graffiti και  stencil σε μπλουζάκια
·    θα παίξουμε κρουστά, ως μαθητευόμενοι μουσικοί και...
· στο τέλος θα χορέψουμε όλοι με πολύ μουσική από τους RADIO SOL, τα κρουστά της Τάκη και άλλους.
Η είσοδος είναι φυσικά ελέυθερη... Μην αργήσετε όμως..         
 Ελάτε στις 19.00 για να τα προλάβετε όλα!!
 To εργαστηρι Station Athens είναι μια πρόταση για την νέα γενιά μεταναστών-προσφύγων, του ηλικιακού φάσματος 15-25 χρονών, με στόχο την καλύτερη ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Το  εργαστήρι ορίζεται σαν «Εργαστήρι Art Therapy» και διαφοροποιείται από ένα απλό εργαστήρι Τέχνης όπου απλά μεταδίδονται συγκεκριμένες τεχνικές, χωρίς όμως να είναι χώρος ψυχοθεραπείας. Το Art Therapy είναι μια «πρακτική» διεπιστημονική, μια νέα ολιστική ματιά που κινείται ανάμεσα στον χώρο της τέχνης και της υγείας. Τα εργαλεία του Art Therapy είναι οι εικαστικές και παραστατικές τέχνες και το θεραπευτικό στοιχείο έγκειται στην συνειδητοποίηση του ότι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία ευνοείται η προφορική επικοινωνία, η συνοχή της ομάδας και η προσωπική έκφραση.

Σας περιμένουμε όλους στην Πλατεία Αυδή την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στις 19.00!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου