Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

H AMAKA στο 4ο Συμπόσιο Art Therapy

Το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη διάδοση της τέχνης σα μέσο έκφρασης, ανάπτυξης και θεραπευτικής βοήθειας και με σκοπό να συμβάλει στην εκπαίδευση επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για τη συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξή τους στην εικαστική ψυχοθεραπεία, οργανώνει το 4ο Συμπόσιο Art Therapy με θέμα ’20 χρόνια Εικαστικής Θεραπείας στην Ελλάδα. Εξελίξεις και Προοπτικές’.Σε αυτό το διήμερο θα εορτασθούν τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας. Θα γίνει επίσης παρουσίαση του πρόσφατης έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου της Cathy Malchiodi ‘Εικαστική Θεραπεία. Ένας πρακτικός οδηγός’, που είναι το έβδομο βιβλίο της σειράς ‘Νέοι Δρόμοι στην Ψυχοθεραπεία’ την οποία εκδίδει το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ‘Ελληνικά Γράμματα’. Προσκεκλημένοι από το εξωτερικό να εορτάσουν μαζί μας, να παρουσιάσουν τις εξελίξεις και προοπτικές της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας στο διεθνή χώρο και να συντονίσουν εργαστήρια Εικαστικής Θεραπείας είναι o Εικαστικος Ψυχοθεραπευτής και καλλιτέχνης Roger Arguile από την Μ.Βρετανία

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Λίγα λόγια για εμάς

Ο κόσμος για δευτερόλεπτα αρχίζει και γυρίζει. Το πάνω γίνεται κάτω, και το κάτω πάνω. Τα χρώματα μπλέκονται, οι ήχοι απομακρύνονται. Βλέπω τον γαλάζιο ουρανό. Κρύβομαι για λίγο μέσα σε ένα μέρος που με κάνει να νιώθω όμορφα. Όταν γυρίζω από το ταξίδι μου έχω περισσότερη όρεξη και χαμογελώ.

Αμάκα, σημαίνει αιώρα.

Εμείς είμαστε η Αμάκα. Μια ομάδα που χρησιμοποιεί την τέχνη για παιχνίδι, για γνώση, για θεραπεία, για ζωή.

Μετά από σειρά ανεξαρτήτων περιπετειών ανά τον κόσμο τα μέλη της Αμάκα συναντήθηκαν στην Αθήνα το 2008. Στόχος μας η οργάνωση καλλιτεχνικών εργαστηριών που απευθύνονται κυρίως στους νέους κατοίκους της πόλης, τους μετανάστες που της δίνουν χρώμα, στις μη ευνοημένες κοινωνικές ομάδες και σε όλους όσους επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη τόσο στη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σαν βασικό μέσο έκφρασης, σημείο συνάντησης και αρχή του ταξιδιού στο έργο μας θεωρούμε την χρήση των νέων τεχνολογιών.

Απώτερος σκοπός μας μια συμβολή στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού με δεξιότητες κοινωνικής γνώσης που αναπτύσσονται, σε ένα ανοικτό περιβάλλον δημιουργικής μάθησης με κινητικότητα και συνεργασίες που προωθούνται μέσα από προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.