Κυριακή 30 Μαΐου 2010

H ΑΡΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ DIGITAL

Μια μικρή γεύση από τις δράσεις μας σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ.
http://www.ertdigital.gr/video-gr.php?channel=5&id=372

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η ΑΜΑΚΑ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

H ΑΜΑΚΑ συμμετέχει στο φεστιβάλ με το εργαστήρι art therapy: "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ", που θα λειτουργήσει στο χώρο διεξαγωγής στις 29 και 30 Μαίου από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Το 2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι του Δημαρχείου Βύρωνα).

Στόχο του Φεστιβάλ αποτελεί η ανάδειξη των ζητημάτων της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, μέσα από μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων σχετικά με καλές πρακτικές πόλεων του εξωτερικού για την ένταξη των μεταναστών, τα παιδιά των μεταναστών στο σχολείο αλλά και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διαδικασία αυτή.
Επίσης, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή ταινιών, συναυλίες, έκθεση μεταναστευτικού τύπου και γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 24 μεταναστευτικές κοινότητες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, καθώς και M.K.O., πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και σωματεία.
Συμμετέχουν:
Μεταναστευτικές Κοινότητες: ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΕΝΥΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, ΣΟΥΔΑΝ, ΤΑΝΖΑΝΙΑ, ΣΥΡΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΚΑΜΕΡΟΥΝ, ΚΟΝΓΚΟ, ΜΑΡΟΚΟ, ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΡΩΣΙΑ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΛΑΤ.ΑΜΕΡΙΚΗ
Οργανώσεις, Σωματεία, Φορείς: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ MIGJENI, PRAKSIS, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΒΑΒΕΛ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, ACTION AID, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ASANTE, ANTHROPOS
Στην οργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων συνέβαλε η Πολιτιστική Εστία Νεολαίας MIGJENI.
Χορηγοί:
Φιλία 665 AM, Στο Κόκκινο 105.5 FM, Μελωδία FM 99.2, ΤΕΔΚΝΑ, περιοδικό Πολιτιστική Διπλωματία, Kosmos 93.6 FM , TVXS.gr , ΒΗΜΑ FM 99.5, Το Λίκνο της γεύσης